Yapılandırılmış Öz:
Başlık sayfasından sonra ayrı sayfalara Türkçe ve İngilizce özet yazılmalıdır. Türkçe ve İngilizce özetler en az 100, en fazla 300 kelime içermelidir. Özetlerde mümkün olduğunca az kısaltma kullanılmalı, standart olmayan veya nadir kullanılan kısaltmalardan kaçınılmalı ve kaynak verilmemelidir. Türkçe ve İngilizce özet makalenin bütününü tam olarak yansıtmalı, içerik ve dil açısından mutlaka birbiri ile uyumlu olmalıdır.
Özet sayfasının altında en az 3, en fazla 5 adet anahtar kelime girilmelidir. Türkçe anahtar kelimeler için Türkiye Bilim Terimleri listesi, İngilizce anahtar kelimeler için Amerikan Ulusal Tıp Kütüphanesi (National Library of Medicine, NLM) Tıbbi Konu Başlıkları (Medical Subject Headings, MeSH) listesinden yararlanılabilir.
Araştırma Makaleleri: (1) Başlık sayfası, (2) Türkçe özet ve anahtar kelimeler, (3) İngilizce özet ve anahtar kelimeler, (4) Giriş, (5) Bireyler ve yöntem/Gereç ve yöntem, (6) Bulgular, (7) Tartışma, (8) Çıkar çatışması, (9) Kaynaklar ve isteğe bağlı olarak (10) Teşekkür, (11) Maddi destek ve (12) Yazarlık katkısı şeklinde hazırlanmalıdır.
Derleme Yazılar: (1) Başlık sayfası, (2) Türkçe özet ve anahtar kelimeler, (3) İngilizce özet ve anahtar kelimeler, (4) Giriş ve (5) Sonuç ve Öneriler başlıkları dışında, kendine özgü farklı alt başlıklardan oluşabilir.
Olgu sunumları: (1) Başlık sayfası, (2) Türkçe özet ve anahtar kelimeler, (3) İngilizce özet ve anahtar kelimeler, (4) Giriş, (5) Olgu sunumu ve (6) Tartışma başlıkları altında düzenlenmelidir.
Farklı Yayın Türleri İçin Kaynak Gösterimi
Makale
I. Rautava S, Lu L, Nanthakumar NN, et al. TGF-β2 induces maturation of immature human intestinal epithelial cells and inhibits inflammatory cytokine responses induced via the NF-κB pathway. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2012;54:630-8.
Kitap Bölümü
2. Todd VR. Visual information analysis: frame of reference for visual perception. In: Kramer P, Hinojosa J, eds. Frames of Reference for Pediatric Occupational Therapy. Philadelphia: Lippincott Williams & Wilkins; 1999:205–56.
Kitap
3. Ming S-C, Goldman H. Pathology of the Gastrointestinal Tract. Philadelphia: Lippincott Williams & Wilkins; 1998.
Bilgisayar Programı
4. Epi Info [computer program]. Version 6. Atlanta: Centers for Disease Control and Prevention; 1994.
Elektronik dergiler
5. Friedman SA. Preeclampsia: a review of the role of prostaglandins. Obstet Gynecol [serial online] January 1988;71: 22-37. Available from: BRS Information Technologies, McLean, VA. Accessed December 15, 1990.
Veritabanı
6. CANCERNET-PDQ [database online]. Bethesda, MD: National Cancer Institute; 1996. Updated March 29, 1996.
İnternet adresi
7. Sullivan D. Major search engines and directories. SearchEngineWatch Web site. http://www.searchenginewatch.com/links/article.php/2156221. Published May 8, 2011. Accessed July 13, 2012.